Rutes feministes somdones de Barcelona - Setmana d'Arquitectura

 • Dies: 7, 9, 11 i 13 de maig de 2021
 • Hora: 20-21h
 • Duració: 60
 • Lloc: Barris del Raval, Gràcia, Gòtic i Poblenou

Rutes feministes SOMDONES de BARCELONA, de 20-21h per diferents barris de Barcelona (Raval, Gràcia, Gòtic i Poblenou), en grups de persones, especialment dones que hi vulguin participar voluntàriament, per analitzar i avaluar l’espai urbà dels barris en els següents aspectes: seguretat a les nits, il·luminació dels carrers, accessibilitat, inclusió, carrers amb noms de dones... Finalment, es proposaràn propostes de millora a l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest projecte s’organitza a partir de la plataforma professional Somdones.cat, on les participants es podran descarregar la fitxa d’anàlisi. Després de les rutes feministes, les seves valoracions seran recollides en un estudi que s’adreçarà a l’Ajuntament de Barcelona.

Posteriorment es farà un estudi més rigorós que es presentarà a algun congrés internacional o revista indexada, des d’una òptica més urbanística. Les persones interessades poden participar voluntàriament en qualsevol de les 4 rutes, en una, dues o en totes elles, començant sempre a les 20h del vespre.

Les 4 rutes feministes SOMDONES de BARCELONA, son:

 • RAVAL, 7 de maig. Punt de trobada: Pl. Salvador Seguí- Filmoteca

 • GRÀCIA, 9 de maig. Punt de trobada: Pl. de Rius i Taulet, seu del districte

 • GÒTIC, 11 de maig. Punt de trobada: davant Mercat de Santa Caterina

 • POBLENOU, 13 de maig. Punt de trobada: davant Casino l’Aliança del Poblenou

S’espera que a cada ruta participin un mínim de 20 persones.

 

Què s'ha de fer per participar?

 1. Cal inscriure's en la ruta que es vulgui realitzar.

 2. Llegir prèviament les indicacions i recomanacions de l’activitat.

 3. Descarregar-se el full d’anàlisi en format Word o PDF. Aquest full serà essencial per anar apuntant els diferents aspectes que es trobaran en la ruta feminista: seguretat a les nits, il·luminació dels carrers, accessibilitat, inclusió, carrers amb noms de dones i propostes de millora.

 4. En la data assenyalada i 10 minuts abans de l’inici de la ruta, presentar-se al punt de trobada. La coordinadora de cada ruta portarà un rètol amb el nom de l’activitat: Ruta feminista SOMDONES de BARCELONA- Setmana d’Arquitectura.

 5. La ruta començarà puntualment a les 20h amb l’objectiu de fer l’estudi dels punts expressats en el full d’anàlisi, per diferents carrers de la zona. La ruta durarà 1 hora.

 6. Adreçar el full d’anàlisi a la coordinadora de la ruta o enviar-lo a la plataforma Somdones.cat, en l’adreça electrònica: somdones.cat@gmail.com.

 

Persona de contacte: Anna Pujol Ferran

Email de contacte: somdones.cat@gmail.com